„Булевард на елхите” украси централния площад на Разлог

„Булевард на елхите” се организира за първи път в Разлог. Над 60 елхи и повече от 300 доброволци, граждани, представители на сдружения, фирми и различни институции се включиха в украсяването на коледните дръвчета. Всеки украси своята елха по уникален начин с много въображение и ентусиазъм.

Производителят на местни колбаси „Сарай” окичи своята елха с луканки, суджуци и разложки старец. Към вкусните деликатеси бяха прибавени и празнично изрисувани курабийки. С гроздове и чаши пълни с вино сомелиерите от Разлог украсиха своята „пияната” елха с връх бутилка от шампанско. В своеобразно сладко изкушение се превърна елхата на Сдружение „Разум”, които бяха направили гирлянди от бонбони. Не по-малко атрактивна бе елхата на ПК „Пирин” Разлог, която бе окичена с гевреци. Баби украсиха с традиционни разложки пушета от вълна своето колено дърво. Ученици с много ентусиазъм украсява своите елхи с ръчно изработени играчки. Свое коледно дърво украсиха и общинските съветници от Разлог.

„Вярваме, че мероприятието ще се превърне в традиция. Успяхме да създадем истинско Коледно настроение у хората в Разлог. Инициативата „Булевард на елхите” има своето продължение, в понеделник ще бъда засадени 60 елхи в Разлог.”, каза инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог.

„Коледа е емоция, която свързваме с непринуден детски смях около елхата, надежда и добрина. Ние повярвахме, че всеки може да подари част от коледното си настроение на жителите на града и заедно да превърнем Разлог в едно приказно място – по-пъстро, по-красиво, по-вълшебно и омагьосващо място където всички наши мечти могат да станат реалност .”, коментира Костадинка Тодорова от Сдружение „Международни инициативни за сътрудничество”.

Инициатор на събитието е Община Разлог и Сдружение „Международни инициативи за сътрудничество”. Атрактивните и нестандартни елхи могат да бъдат разгледани в Разлог през следващите 7 дни.

Снимки: Община Разлог

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: