10 непопулярни БГ банди продължават в конкурса за участие на Elevation 2011

Приключи първият етап на конкурса за непопулярна група, която ще вземе участие на Loop Elevation. В рамките на един месец 312 групи и изпълнители от цяла България заявиха своето желание да участват на музикалното събитие заедно със звездите Jamiroquai, 30 Seconds To Mars, Cypress Hill, Hurts, Stereo MC’s, Dog Eat Dog и др.

Стилoвете, в които се изявяват най-много банди и изпълнители у нас, се оказаха пауър и хеви метъл. Други предпочитани стилове от българските музиканти са ска и рага, които са призвание за близо 30% от кандидатите.

Интересен е фактът, че в музикалното състезание нито един поп изпълнител не е изявил желание за участие. Въпреки че конкурсът е за българска група или изпълнител, заявки за участие бяха получени от Македония, Румъния, Италия и Русия. От всички участници организаторите на Loop Elevation избраха 10 имена, които ще се борят за място на сцените на фестивала. Това са:

1. Pornographic Monster
2. BGz
3. Da Small Tragoediaz
4. Вяра Попова
5. Funkaround
6. Der Hunds
7. Southwick
8. Macrophone
9. Regenkatzen
10. Balkan Scientist Dub Project

Десетте групи са стилово разностранни като сред тях има джаз и фънк, алтърнатив, трип хоп и електронни формации. Подборът на кандидатите е изцяло съобразен с характера на фестивала и звездите от афиша.

Вторият етап на конкурса ще се проведе в понеделник, 16 май, от 20:00 часа в столичния бар Radio Caf?. В него членовете на останалите български банди – Остава, Tri O Five, Sepuko 6, Monyx и ODD Crew, ще дадат своите гласове за един от 10-те финалисти. Освен участие на сцената на фестивала, победителят от конкурса ще има възможност да се изяви и в unplugged концерт, който ще бъде излъчен по T-Rock TV.

Loop Elevation и Metropolis ще дадат още един шанс на българските артисти с конкурс за млади DJ-и, който ще се проведе през май. Очаквайте повече информация за него съвсем скоро!

Източник: BTV
Снимка: Blagoevgrad.Eu

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: