МОСВ преведе 3 805 000 лв. на община Благоевград за реконструкцията в кв. “Грамада”

15-членна комисия експерти на РДНСК, “ВиК”, РИОКОЗ, пожарната и Общинска администрация – Благоевград вчера започна последен оглед на ремонтираните миналата година улици в кварталите от 25 до 42 за издаване на Акт 16, с който се дава право за експлоатация. Комисията е назначена със заповед от 5 август на началника на Югозападния сектор на РДНСК инж. Елена Боянова.

С Акт 16 от два месеца са двете нови кръгови кръстовища при Трето ОУ и под поликлиниката. За първото имаше подадено искане до прокуратурата от шефа на общинската комисия за мониторинг на обществените поръчки Кирил Илиев, който настояваше да се провери кметът Костадин Паскалев във връзка с постъпили 7-8 сигнала срещу него за допуснати нарушения. Проверката трябваше да изясни дали са засегнати при строителството на кръговото кръстовище имоти на благоевградчани, без да са минали процедури по отчуждение, дали е имало изготвена експертиза, която да доказва, че пътното съоръжение е подходящо за район, в който има училище, и пр.

След проверка на сигналите, подадени от Кирил Илиев, който е съветник от ГЕРБ, прокурор В. Стоилова е постановила, че отказва да образува досъдебно производство срещу Паскалев, защото не са установени достатъчно данни за извършено от него престъпление по чл. 288 от НК или друго престъпление от общ характер.

Междувременно стана известно, че по сметките на община Благоевград в понеделник са преведени най-после очакваните повече от половин година 3 805 000 лв. от Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ за ремонтираните в квартал “Грамада” улици по Оперативна програма “Околна среда”. Общината се бе разплатила с фирмата-изпълнител “Монолитстрой” със собствени средства и сега си възстановява сумата.

obshtina_blagoevgrad2.jpg

Източник: в. Струма

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: