С 50 % повече са регистрираните пожари в Пиринско, в сравнение с миналата година

През лятото обикновено се приготвя зимнина, поради което сезонът е изключително пожароопасен. Това каза за Радио ‘‘Фокус’’ – Пирин комисар Костадин Ташков, директор на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” към ОД МВР-Благоевград.

Той поясни, че много хора приготвят зимнина, палят се огньове за варивата и много често това се прави на необезопасени места, които се оставят без надзор. Силните ветрове и непреценени метеорологични условия създават предпоставка за възникване на пожари, а горещото време допринася за опасността, каза Ташков.

На въпрос регистрирани ли са умишлени пожари в областта, Ташков каза, че това може да се установи след като приключи досъдебно производство по случая. „За всеки пожар, за който има съмнение, че е умишлен, се образува досъдебно производство и се разследва от полицията за причините”, обясни Ташков.

Той каза още, че тази година има около 50% повече регистрирани пожари в Пиринско, в сравнение с миналата. Комисар Ташков заключи, че това най-вероятно се дължи на подценяване на изискванията за пожарна безопасност.

Източник: Радио Фокус

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: