Следят стриктно състоянието на водните басейни в Разложко

Състоянието на всички водни басейни на територията на община Разлог се следи редовно и стриктно, информира началник отдел „Екология, чистота и земеделие” Надежда Попадийна.

Няколко са неохраняемите и охраняемите водни басейни в района. Неохраняемите са така наречените селски водоеми. Общо водните басейни в Разлог са 24, една част от тях са отдадени на концесия.

Проверки за изпълнение на изискванията за безопасност се извършват не само през лятото, но и през цялата година. В началото на сезона се подновяват табелите, които указват къде и при какви условия е позволено къпането или го забраняват напълно. Още през февруари комисия е огледала състоянието на изпускатели и канали, по които се оттича водата. В началото на юни са поставяни допълнителни табели с информация за забраната за къпане и плуване.

Добрата новина, що се отнася до реките в Разложко, е, че все повече намалява порочната практика за изхвърляне на отпадъци там и коритата са във все по-добро състояние. Това се дължи на осъществявания контрол и дейностите по почистване.

Допреди няколко години речните корита в района бяха задръстени от изхвърляни строителни отпадъци, растителност, изсъхнали клони. С въведената ефективна система на работа отдел „Екология” в община Разлог следи редовно за обрасла растителност и паднали дървет, които създават опасност за по-високи води. Почиства се и под мостовете за по-спокойно преминаване на водите.

Източник: E-79.com
Снимка: Blagoevgrad.EU, Архив

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: