Няма да има режим на водата в Благоевград

Няма да има режим на водата в Благоевград и селата от общината, категорични са от ВиК. От водното дружество предупреждават хората, занимаващи се със земеделие, да не използват питейна вода за поливане на градински площи.

През летните месеци обикновено има увеличение при потреблението на вода, но от ВиК- Благоевград са категорични, че няма да има режим на водата. От водното дружество обясниха, че при големи жеги и засушаване имат готовност да включат допълнителни водоизточници.

Управителят на ВиК – Благоевград Божидар Спасов обясни, че след подмяната на тръбите в областния център значително е намаляло потреблението на вода. Той бе категоричен, че ще бъдат санкционирани хората, употребяващи питейна вода за поливане на земеделски площи или миене на балкони.

„Продукцията, която изкарат хората, няма да е толкова скъпа, колкото глобата, която може да им наложим ”, каза Спасов. Той бе категоричен, че очаква до 10 дни да приключи ремонта около алеята за Бачиново. Там, както вече ви информирахме, се изгражда мостово съоръжение, по което ще минава водата.

Източник: E-79.com

Снимка: Blagoevgrad.EU, Архив

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: