Безплатни прегледи за астма в Благоевград

Безплатно измерване на дишането организират Българското дружество по алергология и  Асоциацията на българите, страдащи от бронхиална астма в Благоевград по повод Международния ден за борба с астмата.

Това заяви алергологът д-р Надежда Таковска. Прегледите ще се извършват без предварителни записвания от д-р Таковска на 3-май от 12.00 до 14.00 часа в кабинет 334 на поликлиниката.

Бронхиалната астма е едно от най-сериозните заболявания, посочи алергологът. То протича с пристъпи на задух, като започва обикновено с кашлица и задушаване. В повечето случаи се касае за алергично заболяване, което може да доведе до бронхиална астма.

Пролетта е пиковият сезон на поленовата алергия като най-засегнати са учениците, допълни д-р Таковска.  Специалистът съветва страдащите от алергии да избягват престой на открито, да затварят прозорците в дома си, да не лягат на тревата и да избягват самолечението.

Единственият траен начин за лечение на алергията е поставянето на ваксини след направен тест върху кожата, който се прави през есента, каза още д-р Таковска.

Източник: Дарик Благоевград

 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: