135 семейства от Пиринско без детски добавки

Семействата на 135 ученици от Пиринско няма да получат месечните детски надбавки за април, заради направени повече от 5 неизвинени отсъствия, това обобщиха днес от Регионалната дирекция за социално подпомагане – Благоевград. От Бюрото по труда пък за четвърти месец отчитат понижаване на безработицата с 85 лица. От Дирекция „Инспекция на труда” са констатирани 718 нарушения. Тези справки бяха направени на традиционната среща на директорите на трите звена към Министерството на труда и социалната политика в Благоевград.

Директорът на ИТ в Благоевград Петър Попадиин оповести направените проверки през изминалия месец. В Пиринско са извършени 191 проверки и са съставени 63 акта, като общата сума на наказателните постановления е над 30 000 лева. В региона има фирми, чиито работодатели са „изчезнали” и от Инспекцията по труда се налага служебно прекратяване на трудовите правоотношения.

В цялата страна се забелязва тенденция за намаляване на служители без сключени трудови договори. В Благоевград обаче намаление не се усеща, категоричен е Попадиин. За минали месец са съставени 49 акта за такова нарушение, а през този месец те са с 10 повече, допълни още Петър Попадиин.

Източник: E-79.com

Снимка: Blagoevgrad.Eu, Архив

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: