Банско Опера Фест 2011

Второто издание на Опера фест ще се проведе на централния площад “Никола Вапцаров” в Банско. Програмата на фестивала на класическата музика в подножието на Пирин е подготвена от Държавна Oпера – Пловдив.

Откриването на фестивала ще бъде на 26-и август от 20. 30 часа с класическата оперна постановка “Травиата” на италианския композитор Джузепе Верди, информираха от Общината.

Гала вечерта на 27-и август ще събере утвърдени солисти и млади таланти. Любителите на оперното изкуство ще могат да чуят популярни оперни дуети и арии из оперите “Отело”, “Кармен”, “Бохеми”, “Вълшебната флейта”, “Селска чест”, “Риголето”.

През месец август 2010 г. курортният град бе домакин за първи път на оперен фетсивал. Смелата инициатива на Общината пожъна огромен успех още със стартирането си.

Амбицията на организаторите е Банско Опера фест да се превърне в традиция, сцена за оперно изкуство от висока класа, която да привлича туристи от цял свят като идеята е в бъдеще в него да участват и международни оперни звезди.

Източник: Дарик Благоевград

Снимка: Община Банско

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: