Набираме 112 за всички спешни повиквания


Телефонен номер 112 става единствен телефон за всички спешни повиквания на граждани. До края на седмицата в цялата Благоевградска област ще се извърши пренасочване на всички повиквания от телефонни номера 166, 160 и 150 към единния европейски номер за спешни повиквания. Предстои закриването на посочените номера, на които отговаряха пожарна, бърза помощ и полиция. Поради това е необходимо гражданите да използват за спешни повиквания само телефон 112.

Телефон 112 е съвременна високотехнологична система, която осигурява на европейските граждани бърз и безплатен достъп до службите за спешно реагиране в случаи на заплаха за здравето, сигурността и имуществото им при различни по характер произшествия и инциденти. На телефон 112 може да бъде потърсена помощ при пожари, наводнения, спешни медицински случаи, ураганни ветрове, земетресения, пътно-транспортни произшествия, промишлени аварии и други замърсявания, радиация, зимни бури, съмнения за антракс и други биологични агенти.

В законопроекта са предвидени сурови санкции за злоупотреба с тел. 112. Те варират от 300 лв. до 20 000 лв. и се удвояват при повторно нарушение. Записите от обажданията на телефона ще се пазят три години, като те могат да се използват и в процеса на различни разследвания.

                                                                                                                             Снимка: Пресцентър на 112

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

1 коментар

  1. НЕЕЕЕЕЕЕЕ ….
    Пристигането на бърза помощ става значително по-бавно през 112 …

Comments are closed.

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: