“Бизоните” останаха на крачка от плейофите за Европейската купа

Две загуби във финала на квалификационния турнир в Благоевград лишиха домакина Бизони от участие в плейофите за клубната надпревара за Европейската купа по бейзбол. Българският шампион бе на крачка от подвиг срещу фаворита Берн Кардиналс, но липсата на шанс го лиши от заслужен успех. В първия мач днес швейцарците измъкнаха победа с 5:4 в 10 ининга, а във втория двубой биха с 9:4.

“Бизоните” влязоха във финалната серия до 2 победи с мач аванс срещу “чинките” след успеха с 3:2 в директния сблъсък с швейцарците в предпоследния ден на груповата фаза и се нуждаеха от една победа, за да триумфират като крайни победители в квалификацията. Златният шанс бе изпуснат в първата среща, която влезе в екстра инингите при резултат 2:2.

По правилото за тайбрек, въведено от международната федерация (IBAF) преди олимпиадата в Пекин ’08, в допълнителната част отборите започнаха своите нападения с рънери на първа и втора база. Берн, който като гост атакува пръв, заложи на добре изпитаната тактика със саможертвен бънт, избутал и двамата рънери в позиция за отбелязване. Последваха две поредни бази за боли от благоевградския питчер Мартин Андонов, които автоматично доведоха до точка. После швейцарската атака успя да отбележи още два пъти и разликата стана наглед отчайваща за нашите.

Пораженията бяха сведени до минимум мигновено, понеже българското нападение стартира по коренно различен начин от обичайния. С рънери на първа и втора Христо Дундалов изстреля двоен хит вдясно и прибра и двамата на хоума за 4:5. За съжаление откриващият хитър на Благоевград така и не напредна повече. Два аута по-късно на база влезе и Димитър Насъпов с разходка, но след това играещият мениджър Ясен Неделчев не успя да намери добре топката и потенциалният изравняващ хит бе уловен във въздуха от втория бейзмен на Кардиналс.

След около час почивка двата отбора отново излязоха на ст. “Портър Парк” за решителния дуел, в който “бизоните” играха като гости. Мачът вървеше точка за точка до 8-ия ининг, по средата на който резултатът бе 4:3 за “чинките”. В затварянето на предпоследната част обаче швейцарците успяха да отбележат 5 пъти накуп и практически убиха интригата. Във финалната си атака благоевградчани успяха да върнат само една точка и това окончателно реши спора в парка Бачиново./Sportal.bg

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: