Заведенията в Благоевград ще работят с намалено работно време до 21:00 чса

Кризисният щаб на Община Благоевград заседава днес. Прилагат се по-строги противоепидемични мерки за закрити обществени места. Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка от общинската управа бяха предложени 4 мерки, а именно:

1. Въвеждане на общ вечерен час до 22.30 часа;
2. Работното време на ресторантите, заведенията за бързо хранене, кафе-аперитиви, магазини и всички други търговски обекти да бъде ограничено до 22.00 часа, като в това число не попадат аптеките, предприятия и цехове, които работят на двусменен или едносменен режим;
3. Да бъде преустановен учебният процес за учениците след 5-и клас, за срок до 10.11.2020г.;
4. Да се забрани достъпът на външни лица в заведенията за социални услуги на територията на община Благоевград.

Кризисният щаб прие следните решения:
1. Работното време на заведенията за обществено хранене се ограничава до 21,00 часа;
2. Забранява се достъпът на външни лица в заведенията за социални услуги на територията на община Благоевград.

Остават допълнителните противоепидемични мерки, влезли в сила от 24 октомври 2020г. за всички нощни заведения, дискотеки, клубове и други подобни заведения за развлечение на закрито на територията на община Благоевград.

По покана на кмета на община Благоевград, инж.Румен Томов, на заседанието на Кризисния щаб присъстваха Ивайло Златанов, началник на Регионалното управление на образованието и Ромео Шатев, председател на Търговско-промишлена палата- Благоевград.

Председателят на Търговско-промишлена палата- Благоевград, изрази становище, че предложенията от страна на кметска администрация не са достатъчно рестриктивни и многократно препоръча на щаба да вземе решение, с което да се затворят всички заведения на територията на община Благоевград, за срок от две седмици. Предложението му намери голям отпор от страна на кмета на община Благоевград, който изрази опасение, че така направеното предложение ще е пагубно за малкия и среден бизнес в града.
Началникът на РУО, Ивайло Златанов, запозна Кризисния щаб със справка за поставените лица под карантина, сред тях ученици и учители на територията на община Благоевград. Златанов изрази категоричното си становище, че с оглед на нищожни, според него, процент карантинирани ученици и педагогически персонал, към момента не се налага да бъдат преустановени учебните занятия.

Утре със заповед на кмета на община Благоевград, инж. Румен Томов, ще бъде ограничено работното време и на всички търговски обекти, които не са посочени в днешното решение, с изключение на аптеките, предприятия и цехове, които работят на двусменен или едносменен режим.

Община Благоевград призовава жителите да спазват противоепидемичните мерки, задължително да носят предпазни маски при посещение на търговски обекти, обществени сгради, транспорт и други обществени места. Пазете себе си и здравето на вашите близки хора!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: