Второ ОУ „Димитър Благоев“ в Благоевград със сертификат от кампанията на УНИЦЕФ „Най-големият урок“

Възпитаниците на госпожа Вера Георгиева от 3а клас се включиха в глобалната инициатива на УНИЦЕФ „Най-големият урок“, разисквайки проблемите на агресията в училище. Изнесеният урок на тема „Сигурна учебна среда“ бе проведен в рамките на кампанията за първи по рода си в региона. Така Второ ОУ стана първото училище в града със сертификат от кампанията на УНИЦЕФ.

Инициативата „Най-големият урок в света“ има за цел да помогне да направим нашата планета по-справедлива, здрава и устойчива и да ангажира обществото към бъдещето на децата и на цялата планета.

По данни на МОН, през 2017 г. над 80 % от българските училища са подавали поне един сигнал за насилие над дете. Кампанията на УНИЦЕФ се стреми да повиши разбирането и чувствителността по темата за насилието и да намали толерантността към различните му проявления в училище. Последващата 3-годишна интервенция цели основно да се подкрепят училищата в ефективната превенция на насилието и тормоза. Второкласниците на г-жа Георгиева дискутираха как да се справят с агресията в училище и към кого да се обърнат в случай на нужда.

Мотото на изнесения урок бе „Живей с любов, а не с омраза“ .

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: