Ветеран от Афганистан оглави бригадното командване в Благоевград

снимка: Сухопътни войски

Днес на строевия плац на Бригадното командване в Благоевград се състоя ритуал по сдаване и приемане на длъжността командир на формированието. В присъствието на заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов, командирът на Бригадното командване полковник Красимир Кръстев, сдаде длъжността на полковник Митко Балтов. Той е възпитаник на военния колеж на САЩ в Пенсилвания и е участвал в мисия в Кандахар, Афганистан през 2012 г. В словото си полковник Кръстев благодари на личния състав за сплотеността, екипната работа и успешно изпълнените задачи, благодарение на което пред Бригадното командване са се отворили нови хоризонти, с нови предизвикателства и по-високи цели.

Заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов благодари на полковник Кръстев за безупречната служба, за успешното изпълнение на всички планирани задачи, за надградените способности и постиженията на Бригадното командване, с което се допринесе за издигане на имиджа, общественото одобрение и подкрепа към Сухопътните войски.

Полковник Кръстев сдаде чисто и неопетнено знамето на Бригадното командване на заместник-командира на Сухопътните войски, а той от своя страна връчи знамето на новия командир – полковник Балтов, който тържествено обеща да го пази. В своето първо слово полковник Балтов благодари на досегашния командир за постигнатите резултати, а на личния състав пожела здраве, сила и увереност, че екипно ще продължат все така успешно да се справят с поставените задачи и ще надграждат постигнатото.

Ритуалът приключи с преминаване в тържествен марш, след което бе подписан Акт за приемане и сдаване на длъжността командир на Бригадно комндване.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: