Рецидивист е предаден на съд за грабеж в Перник

Окръжна прокуратура – Перник внесе в съда обвинителен акт срещу И.И. (на 49 години), привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 199, ал. 1, т. 4, вр. чл. 198, ал. 3, вр. чл. 29, ал. 1, б. „а” и „б“ от НК.

Обвиняемият е многократно осъждан за извършени от него престъпления от общ характер. Наказанието по последната осъдителна присъда той е изтърпял през м. юли 2022 г.

На 08.03.2023 г. В.Г., занимаващ се с амбулантна търговия с парфюми, бил в паркова градинка в района между Съдебната палата и Централна ЖП гара в гр. Перник. Мъжът поставил торбичка с 20 парфюма в близост до пейката, на която седял.

Обвиняемият И.И. го забелязал, приближил и бързо взел чуждата торбичка. Направил опит бързо да напусне местопроизшествието, но В.Г. го настигнал и настоял да му върне парфюмите. Тогава И.И. го ударил в областта на лицето и го заплашил с думи.

Свидетел на случилото се подал сигнал на телефон за спешни случаи 112. В района незабавно били изпратени полицейските служители, които задържали извършителя на грабежа.

Престъплението е извършено от обвиняемия И.И. при условията на опасен рецидив. Понастоящем той е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои делото да продължи в съда.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: