Проверяват електрическите и отоплителни системи

Започнаха масови проверки на огнеборците в Благоевградска област за изправност на електрическите инсталации в обществени, общински сгради и предприятия, преди активния отоплителителен сезон, съобщи Дарик.

Проведени са срещи с кметовете на общини за поддържане на пътищата и осигуряване придвижването на пожарните автомобили. Пренебрегналите инструкциите общински власти ще бъдат санкционирани.

Структурите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” в цялата страна предприеха превантивни мерки за ограничаване и недопускане на пожари през есенно-зимен сезон. Проверени са множество обекти – сгради за масово пребиваване на хора, учебни, детски и здравни заведения, почивни станции, хотели и хижи в зимните курорти, производствени, търговски обекти и складове.

Проведени са срещи с кметове на общини за повишаване на готовността за работа при затруднени зимни условия и за поддържане на пожарните хидранти и пътищата. Целта е да се осигури бързото придвижване на пожарните автомобили до обекти и населени места. Осъществен е взаимодействие с органите на местното самоуправление и дирекциите “Социално подпомагане” за предотвратяване възникването на пожари в социалните домове и жилищата на трудноподвижни хора.

Разпространени са информационно-разяснителни материали за пожарна безопасност, съобщават от МВР.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: