Община Благоевград ще кандидатства по проект „Социално включване” за изграждането на детска градина

Община Благоевград ще кандидатства по проект „Социално включване” към МТСП, който ще бъде финансиран по линия на Международната банка за възстановяване и развитие. В този проект се предвижда изграждането на детска градина със социални функции, в която ще има възможност да се интегрират деца от социално уязвими групи.

Това се уточни днес на среща в Министерството на труда и социалната политика между кмета на Благоевград Атанас Камбитов, главния експерт контрол и координация на социалните услуги в община Благоевград- Мила Соколова и заместник министъра на Министерството на труда и социалната политика – Валентина Симеонова.

По време на разговора стана ясно,че Община Благоевград отговаря на всички условия и има реалната възможност този проект да бъде реализиран. Досега общинската администрация не е кандидатствала по такъв проект. Услугите в бъдещата детска градина ще бъдат насочени предимно към деца и семейства от уязвими групи.

Дейностите ще са насочени към превенция на социалното изключване, намаляване на бедността и инвестиране в ранното детско развитие.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: