Лятно изкушение в горещините

Прохладно лятно изкушение в горещините ? Време е за спа капсула !

SPA капсулата въздейства върху тялото и кожата чрез пара, инфрачервена топлина, вибромасаж, хромотерапия, ароматерапия, воден масаж, виши душ, както и комбинация от всички тях. Функцията “тропически душ” допълва сензационното SPA преживяване чрез впръскване на витамини, минерали и разнообразни етерични съставки.

Всички програми, изпълнявани в SPA капсулата – релаксация, детоксикация, редукция на теглото, борба с целулита, премахване на стрес, тонизиране, закаляване и подмладяване, са разработени и се извършват под наблюдението на високо образовани специалисти. SPA капсула NEOQI ви предлага уникална комбинация от лечебен, разкрасяващ и подмладяващ ефект за лице и тяло в несравнима SPA Среда. Подарете си здраве, красота и самочувствие със SPA капсула NEOQI.

SPA капсула NeoQ е един мини SPA център, който включва следните терапии:

Вибромасaж
Това е циркулаторна терапия. При подобряване на циркулацията, чрез стимулиране на освобождаването на тъканни активатори (хормони) и чрез активиране на ралични зони, масажа засилва:

• метаболитните процеси
• функционалния и енергиен потенциал на кожата, мускулите, както и вътрешните органи

Вибромасажа дава усещане за:
• незабавна релаксация
• освобождаване от стреса
• успокояване на болката
Изследователите вярват, че тайната на вибромасажното лечение е била известна още на отдавна изчезналите цивилизации,като Атлантида, Му и Лемурия, те използвали методи за лечение подобни на процедурите в NeoQ.

Инфрачервена сауна
Инфрачервената топлина е форма на излъчване на енергията в пространството. Тя е форма на енергия, която преминавапрез кожата благодарение на своята специфична дължина на вълната. Тя няма нищо общо с ултравиолетовата светлина, от която можете да хванете тен и да увреди вашата кожа.

Топлината от инфрачервената сауна е суха. Тя прониква в човешкото тяло на дълбочина от 2 до 10 мм. Кожата, съединителната тъкан както и подкожните мазнини, мускули, сухожилия са органите, които първо се заатоплят под въздействието на инфрачервената светлина. Кожата се прочиства и токсините се елиминират.
Сауните използват две форми на затопляне. Традиционната парна сауна използва горещ влажен въздух, за да затопли вашето тяло. Инфрачервената сауна използва инфрачервените лъчи, които затоплят тялото директно, така вашето дишане не е затруднено от висока влажност или пара. Традиционните сауни използвайки висока температура от 80 – 110оС, затрудняват дишането.

Нежната топлина прониква през кожата в цялото тяло, като генерира незабавно отстраняването на умората и стреса. Инфрачервената сауна стимулира здравословното изпотяване на тялото при което организмът се освобождава от вредните отрови, токсини, метали (особено цинк, олово, никел, кадмий и др). От клетките се изхвърля и натрупания холестерол. Едновременно с отделянето на вредните вещества през порите, от кожата се отделят и мъртвите клетки.

Инфрачервената сауна намалява болката и напрежението в мускулите, тъй като разширявайки порите тя въздейства върху микроциркулацията и разширява периферните кръвоносни съдове. Увеличената кръвна циркулация доставя кръв до възпалените мускули, което ускорява естествените възстановителни процеси в тялото.

Инфрачервената сауна също укрепва и кардиоваскуларната система. Докато тялото се охлажда изпарявайки влагата от повърхността други процецеси вътре в него също намаляват затоплянето колкото е възможно по-бързо. Сърцето бие по-бързо и по- учестено, изпомпва кръвта по-бързо през разширените кръвоносни съдове, упражнявайки по този начин физиологичните ползи от постоянната работа, давайки ви същите ползи, както и от упражнения с кардиофитнес.

Инфрачервената сауна гори калории и помага за отслабване. Нашето тяло изразходва енергия за да произвежда пот (за 1 гр пот се изгарят 0.586 kcal ), човек може да отдели пот до 1000 г. в инфрачервената сауна, което е равносилно на бягане 10-15 км. Докато загубата на вода , може да бъде възвърната, чрез рехидратация, то загубените калории не могат да бъдат възстановени. Това е ммного ценно за тези които не могат или не искат да правят упражнения, а искат да отслабнат ефективно.

Сравнителна таблица за изгорени калории на 68 килограмов човек за 30 мин.
СПОРТ  /  Изгорени kcal

Гребане 600
Бягане – маратон 590
Плуване – крол 300
Тенис (бърза игра) 265
Колоездене 225
Голф 150
Разходка 150
Инфрачервена сауна 600 – 800 до 1000

Инфрачервената сауна може да бъде комбинирана с парна сауна. През първите 5-7 минути температурата може да бъде около 39-41оС, когато процееса на потене се активира температурата може да остане между 37 –39оС.
Пречистването на организма от вредни вещества, токсини и метали с инфрачервена сауна е няколко пъти по-високо в сравнение с традиционната сауна. проникващите инфрачервени лъчи стимулират процеса на липолиза в мастните клетки.

Парна сауна – Ефектите на парната сауна върху човешкия организъм са забележителни. Парата почиства кожата – най-големия орган в човешкия организъм. Елиминира токсините и в същото време подобрява структурата на кожата, еластичността и нейния тонус.

Парната сауна увеличава пропускливостта на кожата към различни реминализиращи терапии (по-време на маска водорасли например). Ускорява протичането на химичните процеси в тялото. Докато порите се отварят, милиони жлези започват да секретират и отделят натрупаните в тялото токсини и шлаки, чрез потта. Потта съдържа почти същите съставки, като урината и за това кожата понякога е наричана третия бъбрек. Изчислено е, че повече от 30% от токсините натрупани в тялото се отделят по пътя на изпотяването.

Подобрява се циркулацията на кръвта към всички части на тялото особено към кожата, метаболизма се стимулира. Повишения метаболизъм помага при изгарянето на повече калории.

Тангентор – Един много силен метод за “разбиване” на целулит. При него има съчетаване на топлинното въздействие на водата с механичното действие на масажа и специфичното раздвижване на тъканите от водната струя. Има две основни разлики между тангентор и струйна вана, наричана още джакузи. Основнитеедимства на струйната вана са приложението в домашни условия и отпускащото действие след усилени упражнения.
При тангентора водната струя се управлява от оператор посредством целенасочени движения и е с много по-високо налягане. При тази процедура се ускрява кръво и лимфообръщението и се подобрява обмяната на веществата в проблемните зони. До 40 мин. след процедурата тялтото се поти обилно (изхвърлят се токсини).

Отслабваща маска в спа капсула
Искате да си почивате и да отслабвате едновременно ? Това е възможно с отслабващата маска и инфрачервената сауна в спа капсулата. Тялото ви е обгърнато с маска от водорасли, а топлината от инфрачервената светлина активира абсорбирането на полезните съставки на маската. Нежен виши душ отмива маската от тялото ви, а след това можете да се поглезите в хидромасажна вана с морски соли. Резултатът – отсраняване на стреса, релаксиране, отслабване, редуциране на целулита и тонизиране.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: