Болките в ставите се появяват през есенните и зимни дни

Предстоят студените месеци от годината, което автоматично означава, че ставите и костите почват да чувстват болка.

Видовете болки в ставите може да бъде три основни типа.

Възпалителен артрит – най-често проява на болка от възпаление или инфекция. Отличителна черта при атрита е това, че болката се появява предимно през нощта.

Остеоартрит – предимно се проявява при по-възрастните, тъй като се причинява основно от износване на хрущяла на ставата. Отличителни черти са това, че болката намалява, когато ставата се движи, и се появява, когато е скована.

Болка от нараняване, инцидент, стъпване на криво и др.

Каквото и да си говорим, болката в ставите е неприятна, но има варианти за преодоляването й.

Специални упражнения, укрепващи мускулите на ставите могат да подпомогнат в битката с този тип болка.

Понякога е наложително да се прибегне и към приемането на лекарства за стави и кости, но само след предписание от личен лекар.

Консумацията на определени храни също може да предизвика болка в ставите. Например доматите, те се явяват основна причина за развитие на подагра. Подаграта е медицинско състояние, което обикновено се характеризира с повтарящи се пристъпи на остър възпалителен артрит – зачервена, болезнена, пламтяща възпалена става.

Масло, соя и шафран, други храни, които могат да предизвикат и изострят болката. Специалисти и медици препоръчват да се ограничат тези храни при проблеми със ставите и костите.

Друго важно нещо, което трябва да знаете е да избягвате газираните напитки, както и подсладените такива. Проучвания сочат, че газираното и артрита имат пряка връзка.

Други храни, които не е желателно да консумирате, ако сте със симптоми, посочени по-горе, са: тлъсто свинско месо, леща, чеен дроб, шоколад, консумация на кафе, както и чай.

В храните, изброен по-горе се съдържат пурини, които предизвикват изменения на ставната капсула- основна причина са и за развитието на подагра.

Вярваме, че настоящата статия ще Ви бъде интересна и  чрез нея ще подобрите функцията на човешкото си тяло.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: