Театърът ще зарадва благоевградчани с комедията “Вражалец”


Комедийният спектакъл “Вражалец” по Стефан Костов ще се играе в Драматичен театър “Никола Вапцаров”. Режисьор е Костадин Бандутов, сценографията и костюмита са на Георги Славков, текст и музика на песните са дело на Николай Ваклинов, а хореография е на Димитър Болгар.

Участват актьорите : Стефан Рядков, Николай Кимчев , Маруся Ваклинова, Петър Кьосев, Пепа Манева, Божана Косева, Илия Павлевчев, Андраш Кончалиев, Георги Манев, Кънчо Кънев, Румен Попкостадинов, Жанет Керанова, Александър Митев, Николай Чобанов, Нина Болгар, Милена Илиева, Зорница Георгиева и Иво Карадаков. Представлението е от 19.00 часа, съобщиха от пресцентъра на културния институт.

Класикът на българската комедия Стефан Костов е известен на младото поколение театрални зрители главно с “Големанов”. “Вражалец” е написана през 1933г., спада към типа социално-битови комедии и разказва за суматохата, която настава в едно село след пристигането на другоселец, който “завлича” финансово цялото население с обещания за гарантирана печалба от печатането на фалшиви пари.

Основната атракция на историята не е самата интрига, а отношенията между селския “елит”, представен от попа, кмета и няколко “активистки”.

Източник: Дарик Благоевград

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: