Отлагат началото на плейофите в бейзбола

Предвиденият за понеделник старт на финалната четворка в бейзбола се отлага. Така и любителите на този спорт в Благоевград ще трябва да почакат още една седмица. Причината – протест, подаден от мениджъра на „НСА Лъвове” Людмил Тренев, който бе уважен от българската федерация по бейзбол (БФБ) и борбата във финалната четворка на националния шампионат няма да започне по предварителна програма.

Първите мачове между „Бизони” (Бл), „Девълс” (Дуп), „София Блус” и „Юнак” (Сф) трябваше да се изиграят идните понеделник и вторник (5-6 септември).

Това обаче ще се случи едва в края на следващата седмица (10-11 септември), понеже шефът на “лъвовете” смята, че тимът му все още има шанс да измести “юнаците” от 4-тото място и за първи път в историята да участва в плейофите.

На теория това наистина е така, защото НСА (1-7) има два отложени мача от редовния сезон, които принципно биха могли да пренаредят класирането. Само че, за да се случи това, столичани трябва задължително да спечелят директен сблъсък с „Юнак” (3-6) и двубой с шампиона „Бизони” (9-0).

Дали ще има смисъл от втория мач ще стане ясно в неделя (4 септември), когато от 16 ч. на ст. “Диана” в София отборът на „Лъвове” ще пробва да победи „Юнак” като гост. Ако успее, във вторник (6 септември) на другия столичен стадион – “Бейзбол”, ще се изиграе и срещата с благоевградския хегемон. При положение, че надвият и 17-кратния шампион на България, “лъвовете” ще заемат мястото на „Юнак” във Финалната четворка.

Източник: E-79.com

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: