Дадоха ГУМ в Благоевград за 25 г. на македонската фирма “Макиз”

Върховният административен съд даде концесията на ГУМ в Благоевград на македонската фирма “Макиз” ЕООД със собственик Зоран Милевски, това излезе като решение от последния акт на съда, който е с дата 12 юли. Със свое решение ВАС отхвърля като несъстоятелно искането на Общинския съвет в Благоевград, на кмета на общината Костадин Паскалев и на фирма “Макиз” ЕООД за тълкуването на влязло в сила решение от 10 март 2010 г., което бе поискано заради разминаване в становището на Комисията за защита от конкуренция, според която жалбата на З.

Милевски срещу отстраняването му от конкурса е основателна и трябва да се продължи процедурата с всичките участници, докато ВАС се произнася, че процедурата трябва да продължи единствено с участника “Макиз” ЕООД. Както “Струма” писа, оферти за концесията на ГУМ освен македонската фирма бяха подали още четири -”Експириан” ЕООД от Варна,”СМВ” ЕООД – Благоевград, с управител Ангел Ризов,”ИМВ-2009″ ДЗЗД – Благоевград с управител Христо Савев, и “Генимекс инвест” ЕАД – София. ВАС е преценил, че след отстраняването на всички участници в процедурата поради различни пропуски в документите, единствено”Макиз” ЕООД е обжалвало, т.е. за останалите се приема, че са престанали да са част от концесионната процедура. Затова сега напред трябва да продължи само македонската фирма.

Днес се очаква комисията с председател главния финансист на общината Костадин Шумантов да се събере на заседание и да реши какво ще прави по-нататък. Междувременно 700 кв. м търговска площ в центъра на Благоевград, в сградата на ГУМ, продължават да са с неясно бъдеще, което отблъсква наемателите.

gum4.jpg

Източник: в. Струма

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: