Подписаха меморандум срещу футболното хулиганство

Вътрешният министър и колегата му Свилен Нейков, президентът на БФС Борислав Михайлов и кметът Йорданка Фандъкова подписаха Меморандум срещу футболното хулиганство

Проблемът със спортното хулиганство е тема на цялото общество, отношение имат всички институции, както клубовете и техните фенклубове. Нуждаем се от законодателни и организационни мерки за решаването му – заяви министър Цветанов в сградата на БФС. Залагаме на нов подход – не да вървим след събитията, а да създадем механизмите да ги предвиждаме и да поставим акцент на превенцията.

Част от подготвяния пакет от мерки е и представеният днес меморандум, под който поставиха подписи министрите на вътрешните работи и на физическото възпитание и спорта, президентът на БФС Борислав Михайлов и кметът Йорданка Фандъкова. Документът е подписан и от футболните клубове и фенклубовете им и е отворен за други институции и организации, които желаят да се присъединят.

Меморандумът е резултат от дискусията на представители на държавни институции, футболни клубове и техните фенклубове, проведена на 19 април.

Конкретен резултат от тази среща е вече постигнатото решение вечното дерби „Левски” – ЦСКА да се играе на Националния стадион „Васил Левски”. Предвидено е и ново наказание – при случаи на футболно хулиганство мачовете да се играят на закрити врати.
С подписването на меморандума се поставя едно ново начало за партньорство между институциите, което цели да обезпечи сигурност за всички на стадионите, както и спокойствие за града и нормалното функциониране на столицата, допълни кметът Йорданка Фандъкова.

Министър Цветанов представи инициираните от МВР промени в Закона за охрана на обществения ред по време на спортни мероприятия /публикуваме презентацията/. Основните ангажирани институции ще посочат представители за създаването на работна група. Тя ще изготви конкретните предложения за законови и процедурни промени, които да помогнат в постигането на напредък в борбата с проблемите на футболното хулиганство. Намерението е предложенията да влязат за обсъждане в Народното събрание през октомври.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: