Поощряват спорта и образованието в Благоевград

За изграждане на нови детски и спортни площадки в училищните дворове в община Благоевград, както и съоръжения за масов спорт, се обявиха от гражданско сдружение „ЕКИП”.

По думите на председателя на сдружението – Владимир Елезов в общината има необходимост и от създаване на постоянен експертен съвет в сферата на образованието.

От гражданското сдружение бяха категорични, че децата, които участват в национални и международни конкурси и състезания, ще бъдат подпомагани финансово.

Според Елезов е необходимо и популяризиране на програмите за стаж в общинска администрация и прилежащите й звена с цел по-добра кариерна реализация на младите хора в града.

За да се развива областният център трябва да се подобри и актуализира транспортната схема на общината спрямо нуждата на селата на територията й, смята Елезов.

Освен това в селата Логодаж, Церово, Лешко и Дъбрава трябва да бъдат довършени проектите за канализация и водопровод, което ще доведе до подобряване условията на живот.

Според Елезов има възможност да се осигурят зони в центъра на града с безплатен безжичен интернет, който да се ползва от младите хора в града.

Като проблем той посочи нерегламентираното лепене на плакати, афиши и транспаранти, който може да се разреши чрез поставянето на постоянни табла за тази цел.

Източник: Дарик Благоевград

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: