СОУИЧЕ – Благоевград с двама победители от турнира по шах за ученици

Двама победители при момчетата излъчи турнира по шахмат за деца до 14 г. организиран от Ротари клуб – Благоевград. Иван Зашев от СОИЧЕ „Св. Климент Охридски” и Веселин Методиев от 11-о ОУ си поделиха първото място в надпреварата с равен брой точки.

Лора Петрова отново от СОУИЧЕ спечели първото място при момичетата.

Партиите се играха по швейцарската система в 5 кръга Домакин на проявата за трети пореден път бе СОУИЧЕ „Св. Климент Охридски”. В турнира се включиха ученици от всички училища на територия на Благоевград.

Всички участници получиха грамоти и тениски от Ротари клуб, а победителите и книги. Директорът на учебното заведение Катерина Марчева откри турнира и пожела успех на състезателите, а председателят на ШК „Виктори” (Благоевград) Марин Атанасов разясни правилата.

В СОУИЧЕ „Св. Климент Охридски” е учил суперталантът в шахмата Киприан Бербатов. Миналият месец пък ученици от същото училище станаха шести на финалите от ученическите игри по шахмат 5-7 клас.

В кабинета на директора на видно място са изложени многобройните купи спечелени от различни турнири в различни видове спорт в които са участвали ученици на СОУИЧЕ. Тук са учили още капитанът на „Пирин” – Веселин Стойков, бранителят Иван Михов, както и близнаците Радослав и Борислав Цоневи, които на 16 години направиха дебют с екипа на „Левски” в последния кръг на „А” група при победата с 3:0 над Монтана.

Източник: E-79.com

Снимки: Blagoevgrad.EU, Архив

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: