365 двойки на матурите в Пиринско

365 са слабите оценки от двата държавни зрелостни изпита, а отлична оценка са защитили 159 ученици. Това съобщи за Дарик началникът на Регионалния инспекторат по образованието в Благоевград Ивайло Златанов.

По-високи в сравнение с миналата година са резултатите на зрелостниците, явили се на матура тази година. „Средната оценка на държавния зрелостен изпит по Български език и литература е добър 4.27, което е с 0.17 стотни повече от миналата година”, допълни още Златанов. Средният успех на изпита по География и Икономика от втората избираема матура е Добър 4.11 .

Според статистиката Езикова и Природо-математическата гимназии в Благоевград са училищата, които са се представили най-добре на матурата по български език. На опашката се нареждат професионалните гимназии.

Регионалният инспекторат е отчел 161 двойки на изпита по География и Икономика, 124 по БЕЛ и 32 по Биология и здравно образование. От друга страна най-много отлични оценки има на изпита по математика- 101, 30 по БЕЛ и 18 по Биология.

Източник: Дарик Благоевград

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: