„Пирин” победи с 3:0 „Бистрица”

„Пирин” (Благоевград) победи у дома с 3:0 „Бистрица” (Катунци) в междинен кръг от областната група Зона „Бистрица”. Тимът от Катунци оказа сериозна съпротива и не допусна гол през първата част.

През второто полувреме за „орлетата” се разписаха Благой Костурков, Стоян Тренчев и Костадин Велков. Победата е четвърта за отбора, воден от Костадин Герганчев, от началото на сезона, а головата разлика на Пирин набъбна вече на 22:0.

Първото полувреме ще се запомни с многото пропуски пред вратата на гостите и претенциите на „Пирин” за дузпа в 26-ата минута, когато Борислав Шопов бе задържан и съборен в наказателното поле от Славчо Коританов, но реферът Драган Стойков прецени, че бранителят е действал позволено и не отсъди 11-метров наказателен удар.

Преди това „Пирин” имаше две положения на Илиян Панчев и Костадин Велков, а за гостите от Катунци Димитър Михов отправи първи удар към вратата на Георги Богданов.

В 32-ата минута можеше да се стигне до куриозен автогол на вратаря на Катунци Мариан Джизов, който хвана в първия момент удар на Манол Занев, но после изпусна хлъзгавата от дъжда топка и успя да я захлупи с тялото си на самата гол линия. Четири минути по-късно капитанът на гостите Николай Уланов изтърва най-чистото положение за „Бистрица”, и от удобна позиция стреля над вратата.

Отборът на „Бистрица” (Катунци) не издържа физически и допусна три гола през втората част на мача. Първо в 55-ата Благой Костурков бе точен за 1:0, Стоян Тренчев десет минути по-късно покачи на 2:0, а класическото 3:0 направи Костадин Велков в последната минута на редовното време.

В следващия кръг в събота „Пирин” гостува на „Рилци”. Съществуваше възможност този мач да се играе в Благоевград, но днес изпълнителният директор на „Рилци” Кирил Гелински я отхвърли категорично.

Източник: E-79.com

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: