Укрепват моста на р. Бистрица на животинския пазар

Започва укрепването на моста на р. Бистрица на животинския пазар, той ще бъде извършен от “Агромах” ЕООД за 60 календарни дни при цена от 246 000 лв. Габаритът на моста ще бъде запазен, но поради наличието на пешеходно движение ще бъде преоформен.

Мостът се повреди по време на поройните дъждове през декември миналата година и бе затворен поради опасност от срутване.

В средата на януари т.г. кметът на община Благоевград Костадин Паскалев поиска средства за укрепването му от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. Със свое решение №5/13.07.2011г. за изпълнение на строително монтажни работи на обект: „Укрепване на мост на р. Бистрица на животински пазар, гр. Благоевград – авариен ремонт”, комисията отпусна средства в размер на 305 921 лв. На 27 юли бе обявен открит конкурс по Закона за обществените поръчки, който спечели фирма “Агромах” ЕООД в конкуренция с “Монолитстрой – Чорбаджийски, Байкушев”ООД гр.Благоевград, “Растер юг” ООД гр.Благоевград и „Мостремонт 97”ООД гр.София.

Строителния надзор и инвеститорския контрол са възложени на “Консултантска инженерна група“ ООД.
Мостът на р. Бистрица на животински пазар е едно от най-важните пътни съоръжения в община Благоевград, той осигурява най-бързата връзка на кв. Струмско със с. Покровник и със селата на запад от Благоевград и с граничния пункт Логодаж, както и с Е-79.

Снимки: Blagoevgrad.eu, Архив

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: