Пирин става общински клуб

С поименно гласуване 27 общински съветници подкрепиха предложението на кмета Костадин Паскалев община Благоевград да придобие акции от ПФК “Пирин Благоевград”АД.

“Против” предложението на кмета гласуваха съветниците Венцислав Кожухаров и Лазар Причкапов, с “въздържал се” гласуваха съветниците Йорданка Слатинска, Мариан Биков, Катерина Марчева, Анатоли Антов и Иван Ризов.

В резултат ма одобрено предложение, днес в 13:30 часа се очаква акционерите във футболния клуб да прехвърлят акциите си или част от тях на община Благоевград.

С решението си общинските съветници упълномощиха кмета на община Благоевград да извърши всички необходими действия за придобиване от община Благоевград на акциите на ПФК “Пирин Благоевград” АД съобразно направените предложения от акционерите на клуба.

Кмета на общината и Председателския съвет на Общински съвет Благоевград ще трябва да предложат членове на съвета на директорите на ПФК “Пирин Благоевград”АД, стана ясно на днешната сесия.

Директора на дирекция “ФСД и УС” Костадин Шумантов бе упълномощен да представлява Община Благоевград в Общото събрание на акционерите на дружеството.

С решението си, съветниците дадоха право градоначалника да подпише банкова гаранция за обезпечаване вземането на НАП към ПФК “Пирин Благоевград”АД в размер на 170 хиляди лева.

Преди гласуването на решението за спасяване на клуба, кмета Паскалев представи доклад пред Обс Благоевград за проведението до момента преговори с акционери и евентуални спонсори на отбора.

Източник: Дарик Благоевград

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: