90% от такситата в Благоевград са нелоялна конкуренция на автобусите

Всички автобуси, които обслужват линиите в Благоевградска област са с отопление, в противен случай биха били неизправни и спрени от движение. Това каза Петър Демерджиев, директор на „Пътнически превози”-Благоевград. Той поясни, че цените на билетите през зимния период не търпят промени, те са постоянни. Демерджиев коментира и разписанията на автобусите, като каза, че те са утвърдени и не се променят с години.

„Разбира се, подлежат на промяна, в случай, че има доказан пътникопоток, както и решение на общинските и областни съвети. Но това е сложен процес, това не са неща, които се променят всеки ден” обясни още Демерджиев. На въпрос наблюдава ли се нелоялна конкуренция от страна на таксиметровите фирми в Благоевград, Демерджиев бе категоричен, че е в големи предели. 90 на 100 от такситата возят пътници на цената на билета, както и по разписанията на автобусите, обясни директорът и допълни, че това е масова практика не само в Благоевград, а и в цялата страна. Демерджиев заяви, че има институции, които трябва да борят нелоялната конкуренция и това са Държавна автомобилна инспекция, звеното на Изпълнителна агенция Автомобилна администрация, Финансовото министерство, тъй като там не се внасят данъци и ред други.

„Ако се работи по въпроса с борба с нелоялна конкуренция, то тази работа явно е неефективна” категоричен бе Демерджиев. В заключение той каза, че с оглед проблемите с трафика към Сандански, автобусните линии пътуват без проблем.

taksi1.jpg

Източник: Радио Фокус

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

2 КОМЕНТАРИ

  1. Тия автобуси в Благоевгра, или по-точно “квадратни” икаруси са за изхвърляне и не си залужават парите.
    1. Защото се движат с не-повече от 20км/час. Освен че пътуват със скоростта на костенурка – пречат и на движението.
    2. През ауспуха им излиза отвратителни миризми и пушеци, замърсяващи атмосферата и невъзможни за дишане.
    3. Взимат по 70 стотинки за билет, за да пропътуват 2 километра в рамките на 20 минути.

    Време е, общината да разкара Белополските агенти от тоя бизнес и да пусне фирма която ще направи превоза на пътниците удобен и бърз!

Comments are closed.

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: