Иззеха рекордно количество дрога при операция “Кока”

С успех завърши специализираната полицейска операция срещу разпространението на наркотични вещества в Сандански. Операцията под кодовото название “Кока” е планирана преди няколко месеца и е финализирана през нощта на 18 срещу 19 юли, съобщиха от полицията.

Съвместните действия на криминалистите от Районно управление -Сандански и техните колеги от ОД на МВР – Благоевград започват около 22 часа на 18-и юли когато в центъра на курортния град е спрян за проверка таксиметров автомобил марка “Мерцедес 200 СDI”, собственост на 42-годишен санданчанин.

Автомобилът е бил управляван от неговия син-на 26 г. Полицейските служители са установили, че на предната седалка в автомобила се вози 39-годишен мъж с инициали Х.Х., известен на органите на реда като наркоразпространител. Между предните седалки на таксиметровия автомобил е открит хартиен плик, съдържащ суха тревиста маса канабис с тегло 4,64 гр.

При обиск на мъжа в двата му джоба са открити пластмасови кутийки с бяло прахоообразно вещество, дозирано в 34 найлонови пликчета с общо тегло 13,44 гр. При направения полеви наркотест веществото е реагирало положително на кокаин.

По-късно през нощта полицейските служители са извършили проверка и претърсване в дома на Х.Х. , където в чекмедже на шкаф са намерени 2 найлонови пликчета, съдържащи суха тревиста маса с общо тегло 3,65 гр. канабис, а във водосточна тръба в прилежаща постройка до къщата е намерена скрита в тайник пластмасова кутийка с дозирани 6 броя пликчета кокаин с общо тегло 3,52 гр. Според криминалистите дозираните наркотични вещества издават категоричното намерение за бързо разпространение на наркотиците в курортния град. Общото иззето количество кокаин е 26,57 грама, а канабисът е с общо тегло 8,28 грама.

По случая в РУП-Сандански е образувано досъдебно производство, своевременно е уведомена Районна прокуратура в курортния град. Двете лица – таксиметровият шофьор с иницилаи Б.К и Х.Х. задържани със заповед за 24 часа в РУП-Сандански.

Според полицейската статистика иззетото количество кокаин е най-голямото за тази година на територията на Благоевградска област. Съвместните действия на служители от РУП-Сандански и сектор “Противодействие на криминалната престъпност” при ОД на МВР – Благоевград продължават.

Източник: Дарик Благоевград

Снимки: Blagoevgrad.eu, Архив

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: