Стартират абитуриентските балове в Благоевград

В три заведения в Благоевград ще посрещнат абитуриентските си балове зрелостниците от града и региона. Резервациите за празничната нощ са направени още в края на миналата година.

Първата абитуриентска фиеста в областния център на Пиринско започва днес 20-ти май, когато ще празнуват завършването си учениците от Професионалната гимназия по икономика.

От 35 до 80 лева струва кувертът за абитуриентския бал на зрелостниците тази година. Випуск 2011 е избрал за празничната вечер три заведения в Благоевград, а резервациите са направени още преди 5- 6 месеца.

Ресторантьорите в града заложиха на цени сходни с миналогодишните.

„При нас от 3 години насам цената си е същата 44 лева за учениците, 22 лева за преподавателите,” каза хотелиерът Румен Калайджиев. „Цените останаха като миналогодишните, съвсем леко са завишени. 50 лева е кувертът при нас,” каза Гергана Терзийска, която е салонен управител в заведение в Благоевград.

Тази година доста от абитуриентите са се отказали от така нареченото двойно празнуване- първо в заведение и след това на екскурзия в страната или чужбина и са предпочели само един от вариантите.

Началото на абитуриентските балове днес поставят зрелостниците от Професионалната гимназия по икономика.

Най-натоварен се очертава следващия ден- 21, когато заедно ще празнуват завършването си абитуриентите на VI СОУ, VII СОУ, Професионалната гимназия по облекло, Професионалната техническа гимназия и Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия.

За 25 май са насрочени баловете на зрелостниците от Националната хуманитарна гимназия, Средното общообразователно училище с изучаване на чужди езици и V СОУ.

Източник: E-79.com

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: