Събития през днешният 7 декември

11.00 ч. – 101 години от рождението на Никола Вапцаров – поднасяне на цветя – пл. “Георги Измирлиев”

16.00 часа на открита сцена, на площад „Георги Измирлиев” Община Благоевград, Център по изкуствата, Обединен детски комплекс и Общински младежки дом организират танцов – спектакъл под наслов „Надиграване”. В едночасовата музикално – танцова програма ще участват около 120 деца от детски танцови състави и формации, на възраст от 6 до 18 години.

Благоевградчани ще могат да се забавляват гледайки уменията в танците на ДФТА „Пиринче” при Център по изкуствата, ДЮФА „Пиринска китка” при Обединен детски комплекс, Фолклорен танцов ансамбъл при VІІІ СОУ „Арсени Костенцев”, ФТА „Бисер”, с ръководител Бисер Низамов, Фолклорен танцов клуб при Обединено детско заведение № 2 „Детски свят”, с ръководител Рилка Георгиева, Танцова формация „Карат” при ОНЧ „Никола Вапцаров” и Танцов център Влахов. Общински младежки дом ще бъде представен от две танцувални групи, Балетната формация „Астра” и Балетна формация „Дъга”.

Надиграването няма състезателен характер, целта му е да зарадва жителите на общината, паралелно с това децата да обменят опит и знания помежду си. Същността на танцовият спектакъл е да стимулира интереса, да възпитава любов към националната история, бит, традиции и култура, да покаже възможностите на българското танцово изкуство, чиито корени са в неизчерпаемия роден фолклор, да даде възможност на участниците да се запознаят и да обменят информация за танцовото изкуство в България.

При лошо време в зала „Яворов”.


Източник: Община Благоевград

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: