С около 50 % по-ниска посещаемост на туристи отчитат този сезон в Мелник


С около 50 % по-ниска посещаемост на туристи отчитат този сезон в Мелник, каза за Радио ‘‘Фокус’’ – Пирин кметът Христо Ташев. По думите му това не е изненада за никой, тъй като икономическата обстановка в страната ни не позволява на голяма част от българите да отделят средства за туризъм. „Има определени дни, най-вече по време на празници, когато легловата база е заета на 100 %.

Това обаче сумарно е около един месец в годината”, каза Ташев. По думите му хотелиерите са в много тежко състояние. „Няма как хотелиерите да са доволни с туристическите такси, които трябва да заплащат и с промените в новия Закон за туризма. Няма как те да са в добро състояние, при положение, че само един месец имат посещаемост 80 %, а в общината се водят отчети, че всеки месец посещаемостта е 30 %”, категоричен бе Ташев.

Според него хотелиерите реагират адекватно на икономическата ситуация в страната, поради което цените на предлаганите услуги са значително занижени. Друга техника за привличане на повече туристи е предлагането на пакети от услуги на промоционални цени.

Най-често срещаните оферти са на стойност 40-50 лева за нощувка в стая за двама.

Източник: Радио Фокус

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: