Благоевградчанин обявен за герой в Италия, спасил две жени от пожар

Снимка: La Stampa/DNISAL
Снимка: La Stampa/DNISAL

Българин на 36 години бе обявен за герой в италианския град Вогера, област Ломбардия в Северна Италия, след като спаси от пожар две възрастни жени на над 80 години, съобщи в. “Кориере дела сера”. Инцидентът стана в петък около 7,30 ч сутринта местно време, когато лумнал огън в сградата, в която живее Иван Димитров Николов (36 г.). Той пръв от съседите усетил миризмата на дим и разбрал, че има пожар. Макар и по пижама, българинът не се поколебал да скочи на терасата на възрастна съседка на 82 години, която била на легло.

Разбил прозореца и въпреки дима влязъл в апартамент и успял да изнесе жената навън. После се върнал обратно и извел на улицата и друга пенсионерка. Всички 13 души от сградата, включително три деца, са спасени. Вогера има 40 000 жители и Иван живее там от 20 години. Той е от Благоевград, но пристигнал на Апенините с майка си заради втория й съпруг италианец. Българинът е женен с едно дете и за последно работил в кафене на пиаца “Дуомо” в Милано. От 3 години обаче е безработен.

Съседите му са единодушни, че е много добър и възпитан човек и се надяват заради сегашната си постъпка да си намери бързо работа, пише “Труд”.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: