Скок на наемите на студентските квартири в Благоевград

Наемите нагоре, стипендиите надолу. Така ще започне новата учебна година за студентите у нас. В Благоевград две седмици преди нейния старт търсенето на квартири е огромно. Наш екип провери използват ли студентите услугите на квартирни бюра или предпочитат сами да си търсят жилище?
В Благоевград заради двата университета и търсенето, и предлагането на квартири е огромно. Обяви за жилища и стаи под наем са разлепени навсякъде. Има и квартирни бюра, които предлагат най-различни оферти и спомагат за по-бързото и лесно намиране на жилище. Оказва се, обаче, че студентите предпочитат да си търсят квартира сами.

В сравнение с изминалата година, обаче, наемите са поскъпнали с около 10 на сто. Почти няма клиенти за стаите с хазяи, както и за тристайните апартаменти. Най-търсени са обзаведените гарсониери и боксониери в центъра на града на цени между 250 – 300 лева.  Студентските общежития също са добро решение, но там местата са ограничени. Наемите в тях също са се увеличили.

Проучване сочи, че до 180 лева за студентска квартира на човек е бюджетът, който родителите заделят за децата си в София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Бургас и Благоевград.

Източник: E-79 News

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: