Цистерна с пропан-бутан се обърна до село Логодаж

Цистерна с пропан-бутан катастрофира тази нощ на пътя Благоевград – ГКПП Станке Лисичково на границата с Македония, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Невероятен късмет спаси от експлозия село Логодаж. Инцидентът стана малко преди полунощ в центъра на селото. Цистерна “Волво” с благоевградска регистрация влиза с превишена скорост в ляв завой, преобръща се и застава странично на подпорна стена.

Водачът не е пострадал. На мястото веднага е извикан екип на ГД “Пожарна безопасност и защита на населението”, тъй като от цистерната започнало да изтича газ вследствие на триенето в подпорната стена.

Екип на “Пожарна безопасност и защита на населението” е спрял изтичането на газ, чиято експлозия щеше да предизвика невероятни щети и жертви в селото. За щастие цистерната преди да се обърне е минала само на сантиметри от електрически стълб, при пречупването, на който щеше да се скъсат проводниците и при изтеклия газ неминуемо щеше да предизвика страхотна експлозия. В момента се изчаква кран, който да вдигне цистерната, пътувала за Македония.

Източник: Бгнес

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: