Пускат кръговото при ЗМК в понеделник

Новоизграждащото се кръгово кръстовище в района на бившия завод за механични конструкции в Благовград ще бъде отворено за движение в понеделник. Въпреки дъждовното време днес и аналогичната синоптична прогноза за утре от фирмата изпълнител „Агромах” са дали обещание да завършат обекта до неделя вечерта.

За забавеното изпълнение на кръстовището строителната фирма ще бъде глобена, потвърдиха от кметското ръководство. Санкция ще се начислява за всеки ден просрочие от 3 октомври до приключване на строително-ремонтните дейности. Засега размерът й не е ясен. Предишният период няма да се зачита поради затруднения, възникнали с реконструкцията на ВиК инфраструктурата.

Междувременно стана ясно, че в края на тази работна седмица РДНСК – Благоевград е издала заповед за спиране строителството на вече изградената нова улица в кв. „Еленово”, която е част от кръстовището при ЗМК. Мотивите са, че разрешителното за строеж не е влязло в сила, както и, че няма сключен договор с фирмата изпълнител. Според представители на Общината договор със строителната фирма има, както и влязло в сила разрешително, поради което констативният протокол е обжалван.

По договор двете кръгови кръстовища – на ул. “Джеймс Баучер” и при ЗМК, трябваше да са готови до 7 септември. Седмица по-късно кръстовището между улиците “14-ти полк”, “Ал. Стамболийски” и “Джеймс Баучер” бе завършено. Изпълнението на другия обект обаче се бави повече от месец и половина.

По думите на заместник-кмета по строителството арх. Георги Скрижовски кръстовището при ЗМК е един от най-сложните за изпълнение строителни обекти в града, още повече с приобщаването и изграждането на новата улица до блокове № 40 и 41 и ул. „Георги Андрейчин” в кв. „Еленово”, за която бяха гласувани 158 529 лв. от общинския бюджет.

Кръговите кръстовища са заложени в програмата на Община Благоевград за оптимизиране и безопасност на движението.

Източник: Дарик Благоевград

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

1 коментар

  1. Дано да не е и това като останалите дето направи – пълен провал!!!

Comments are closed.

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: