Жителите и гостите на Мелник без аптека и лекарства

Без аптека и лекарства от първа необходимост за жителите и гостите на най-малкия град у нас – Мелник.

Близо 250 са постоянно живеещите в гр. Мелник, като през почивните дни и пролетно-летния сезон има над 3000 гости. Аптека и адекватна медицинска грижа обаче няма, съобщава БНТ.

“Повечето хора тук са в пенсионна възраст, не могат да си купят елементарни неща. Пътуваме до Сандански, Ново Делчово, за да си купуваме лекарства”, каза жителка на Мелник.

“Основната причина да няма аптека е в общината. В Мелник има достатъчно търговски фирми било то хотели, механи, които всяка година внасяме към общината пари. Тези пари трябва да се използват за града. Хората тук заслужават внимание”, сподели друг жител.

“Ние настояваме, ако има някакъв начин нещо да се направи от държавата да се субсидира отварянето на аптека и да има лекар в града. Имаме готово помещение, даваме го без наеми, за да идват хората да си купуват лекарства. Същото е и за медицински работник, подали сме в интернет, че търсим лекар. Осигурили сме за лекар жилище, в което да живее безплатно и кабинет”, заяви кметът на Мелник Сашо Филипов.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: