До броени дни ще стане ясно дали Благоевград ще има нов омбудсман

До броени дни ще стане ясно дали Благоевград ще има нов омбудсман. Това става ясно от предварителния дневен ред на Общински съвет – Благоевград за заседанието на местния парламент, което ще се проведе този петък от 09.30 часа в зала “22-ри Септември“, пише “Фокус”.

Изборът на нов обществен посредник за Община Благоевград е заложен като първа точка. Припомняме, че гласуването е тайно, като за поста ще се борят три дами. Това са Даниела Ицкова Ангелова, Злата Бориславова Ризова и Атанаска Янкова Ковачева. За избран ще се счита онзи кандидат, който успее да събере, при тайно гласуване, 28 гласа в своя подкрепа.

Местните парламентаристи ще разгледат и друго важно предложение, направено от кмета на Община Благоевград Методи Байкушев, относно присъждане на звание “Почетен гражданин“ на Благоевград на Васил Иванов Новоселски. В мотивите за направеното предложение се посочва, че Васил Новоселски има големи заслуги в развитието на икономиката, бизнеса, спортния и културния живот на Благоевград. Отличава се с висока активност и професионална отдаденост. Инициативният комитет, издигнал кандидатурата на Новоселски за почетен гражданин е с председател д-р з.ч.д Николай Дойнов.

На предстоящото заседание на Общински съвет – Благоевград ще бъде гласувана и нова наредба за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски градини, подготвителни групи в общинските училища и дневни детски ясли на територията на община Благоевград.

Също така ще бъде разгледано предложението на кмета на Община Благоевград Методи Байкушев за преструктуриране на общински културни институции в културни институти със самостоятелен бюджет.

В предварителния дневен ред на предстоящото редовно заседание на Общински съвет – Благоевград са включени общо 60 точки.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: