Очаква ни захлаждане

Започва промяна във времето. Над Южна Гърция преминава средиземноморски циклон, който ще засегне и нашата страна. За сряда южните ни съседи са обявили червен код за валежи и гръмотевици в централните и южните части на страната. У нас в сряда денят ще започне с мъгливо време сутринта. Видимостта ще е понижена в ниските райони – покрай водоемите, в котловините и низините. Слънчевите часове ще са малко, тъй като от юг-югозапад облачността ще се увеличава. Тук-там южно от Стара планина следобед ще превали. Не се очакват силни пориви на вятъра, но температурите ще паднат леко и днес ще са в интервала 16-21 градуса, предава NOVA.

В планините валежи се очакват следобед по южните склонове на Централна и Източна Стара планина, Родопите, Странджа и Сакар. Температури в топлата част на деня – от 6 градуса по високите части до към 13 в по-ниските райони.

През нощта и утре валежите ще продължат, засягайки предимно южните и източните райони на страната. По-значителни количества се очакват в Югоизточна България. До петък дневните температури ще останат в интервала 15-20 градуса. Захлаждането ще е по-осезаемо през почивните дни в резултат на студен фронт. Петък и събота ще е ветровито със силни пориви на студен северозападен вятър, най-добре изразен в Дунавската равнина. Събота и неделя валежите ще са символични, но ще е прохладно.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: