103-ят си рожден ден отпразнува баба Миланка Полежанова от Разлог

С бодър дух и усмивка баба Миланка Полежанова посрещна своя 103-ти рожден ден. “Чувствам се много добре, щом вкъщи всички са живи и здрави и за мен е добре”-сподели рожденничката. В действителност нейната възраст трябва да е 106 г., но по „онова” време, новородените били записвани в регистрите по-късно, поради голямата смъртност на бебетата.

Баба Миланка казва, че това, че е на повече от век не й тежи, радва се на обичта и уважението на близките си, приятелите и съседите от квартала. “Липсва ми работата, да мога да се развършея у дома, по двора, да ида на нивата, да съм заета с нещо. Цял живот съм обичала да шетам, да се трудя и сега това ми липсва” – казва още баба Миланка.

Столетничката е запазила младежкия си дух, паметта и любовта към македонските песни. “Колкото и болна да съм, чуя ли песен, тупне ли тъпан, хващам се на хорото и запявам и аз” – с блясък в очите си казва тя. Животът на баба Миланка Полежанова е не по-малко интересен от нейната възраст. Повече от 30 години е работила като звеноводка в АПК Разлог във фуражна бригада. С обич и малко тъга си спомня за отминалите дни, когато другарството и разбирателството в колективът са били двигателят на всяка работа.

Животът я е дарил с 3 деца, 6 внука, 11 правнуци и 3-ма праправнуци. Една от най-големите й радости сега е възможноста да ги посреща на трапезата, да сяда отвън пред портата сред хората от махалата и да разказва истории, които помни.

“Не броя годините си, но се радвам и благодаря от сърце на хората от общината, които никога не ме забравят. Не само по празници, но и в делници, с повод и без повод идват, навестяват ме, питат ме имам ли нужда от нещо, не ме забравят хората, макар че с обичта и грижите на домашните, никога нищо не ми липсва”-казва баба Миланка Полежанова.

Снимки: Община Разлог

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: