Фондация „Искам бебе” и в Благоевград

Празник „Заедно в мечтата за дете” организират от Фондация „Искам бебе” в Благоевград. Събитието ще се проведе днес в Младежки дом, като ще бъде обърнато особено внимание на семействата с репродуктивни проблеми от града и региона.

От 17.00 ч. ще се състои кратък информационен модул, по време на който ще бъдат осъществени срещи с двойки с репродуктивни проблеми.

Теми на разговорите ще бъдат психологическите аспекти на безплодието, някои новости в асистираните репродуктивни технологии, Фонд „Ин витро”, общинската ин витро програма и други теми от интерес за семействата в Благоевградска област.

Ще гостуват специалисти от АГ болница „Д-р Щерев”, ЦРЗ „Надежда”, СБАГ „Свети Лазар” и Ин витро АГ МЦ „Димитров”.

В 19.00 часа ще бъде открита уникална фото-изложба на бебета, заченати ин витро – „Ангели с мисия… Продължението”.

Автор на фотосите е Калина Арсова, а идеите са вдъхновени от сбъднатите мечти на десетките жени, сдобили се с дете след дълго очакване. Общинарите пък ще обявят резултатите от работата на местния фонд „Ин витро”, който е финансиран от общинския бюджет със 100 000 лева.

Основната публика ще бъде от млади семейства – доброволци на фондацията, които ще пристигнат от всички региони на страната. На събитието ще присъстват и много общественици и политици, сред които депутатът от ГЕРБ Атанас Камбитов, председателят на ОбС – Благоевград Костадин Хаджигаев, председателят на ОбС – Разлог д-р Радко Тумбев, заместник-кметът по хуманитарни дейности на община Симитли Евгения Георгиева, зам.-кметът по стопански дейности на община Кресна инж. Георги Иванов, зам. -кметът на община Банско Сашка Въчкова.

Форумът ще бъде посетен и от шарените и очарователни мечтателки – куклите на Жени Костадинова. Освен куклите, с благотворителна цел ще се продава и стихосбирката на Жени Костадинова – „Жените… в мен”. Събраните средства са дарение от авторката за ин витро-бебета.

Източник: E-79.com

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: