5.3 C
Blagoevgrad
Monday, January 17, 2022
Рекламирай

Водна аеробика в Аква парк Благоевград

Най-новият хит на Запад са модерните водни видове спорт, които съчетават успешно плуването с аеробиката, спининга и джогинга. Такъв спорт е Водната аеробика, която е един от най-безопасните и приятни спортове.

Представлява комбинация от ритмични движения и танцувални стъпки изпълнявани във вода, на фона на музика. Аква заниманията са подходящи както за плувци, така и за хора, които не могат да плуват тъй като се изпълняват във вода до нивото на гърдите. Продължителността на часа е между 45 и 60 минути.

Практикуването й редовно подобрява кръвообращението. Укрепва сърцето и дихателната система. Помага да се разтовари гръбнака и формира правилна стойка на тялото.

Естественият резултат от редовното занимание с Водна аеробока е изчистване на телесните мазнини и намаляване на теглото, като се изгарят средно по 450-700 калории при едночасово занимание.

За сравнение при 30 минути ходене се изгарят средно 135 калории, за същото занимание във вода се изразходват 264 калории.

При Водната аеробика 85-90% от теглото на индивида се поема от водата, като по този начин ставите са подложени на по-малко стрес от колкото при подобни натоварвания изпълнявани при аеробика „на сухо” това прави водните занимяния много подходящи за хора страдащи от артрит, болки в кръста, наднормено тегло, сърдечени проблеми.

Фактите са категорични, че подобен начин за извайване на красива фигура дава бърз и смайващ резултат, защото съпроптивлението във водата е много голямо и реално натоварването е по-голямо, но в същото време не усещате умора, защото движенията са във водата, не се потите прекалено, не ви е горещо и дишате с лекота, поради влагата във въздуха.


Аква практиките са дисциплината,която натовара всички групи мускули по тялото и позволява да изваете силуета си без много усилия. Какво е различното от обикновените класически спортове и фитнес на твърдия под в залата? Водата! Тя оказва съпротива на движенията и затова трябва да се прилага повече сила при изпълнението на упражненията,което пък натоварва допълнително мускулите.

Вероятно ви се струва, че упражненията в морето или басейна са доста уморителни, но грешите. Теглото на тялото намалява с до 80% във водата. Ето защо движенията, които правите с мъка на земята, ще ви се сторят много приятни и лесни под водната повърхност.

Напрежението върху гръбначния стълб намалява и той отпочива от ежедневното натоварване. Водата масажира тялото и стимулира кръвообращението. По този начин мускулите на ръцете и краката са тонизирани и се чувства прилив на енергия. Не забравяйте, че именно доброто кръвообращение разгражда токсините в организма.

Освен това водата олекотява ударите и помага да се избегнат леките травми в ставите, които се получават при упражненията на сушата, ако не сте разгрели добре преди това.

Аква практиките са невероятно добро лекарство срещу стреса.  Хладката вода и чувството за лекота ви накарат да се отпуснете. Поради по-голямото налягане ще започнете да дишате по- дълбоко и пълноценно, отколкото на сушата. Ето защо кръвта става двойно по-богата на кислород, от което пък мозъкът се оросява по-добре. Каква е равносметката? След четиридесет минути упражнения във вода, тялото е стегнато, а психиката -разтоварена!

Едно от безспорните предимства на аква практиките е, че моат да се практикува от всеки – без значение от годините, теглото или ръста. Препоръчва се дори и за раздвижване на бъдещите майки!

Фактите са категорични, че подобен начин за извайване на красива фигура дава бърз и смайващ резултат, защото съпроптивлението във водата е много голямо и реално натоварването е по-голямо, но в същото време не усещате умора, защото движенията са във водата, не се потите прекалено, не ви е горещо и дишате с лекота, поради влагата във въздуха.

Заповядайте на водна Аеробика в Аква парк Благоевград!

Благодарение на това ще постигнете следните резултати:

-мечтана фигура

-без да се изпотяватвате, не Ви е горещо и дишате с лекота

-без да натоварвате ставите

-подобрява кръвообръщението

-разбива целулита

-намалява теглото и изчиства мазнините

-подходящо за хора страдащи от артрит и дискови хернии

-подходящо за бременни

Заповядайте!

Понеделник и сряда 18 : 30h в AQUA PARK. За записване : 0889 447877

Подобни новини

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,560последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: