Тристранен съвет с директори на училища и синдикати се проведе в Община Благоевград

По инициатива на Кмета на Община Благоевград Атанас Камбитов, днес в зала 210 на Общината се проведе събрание на тристранен съвет, като предмет на дискусията беше колективният трудов договор за системата на средното образование.

Съгласие бе постигнато по почти всички спорни текстове в документа, като има консенсус върху класа прослужено време, заплащането на извънредните лекторски часове, добавките за професионална квалификация и отпуските.

Събранието е част от поредицата съвещания между Директори на училища, синдикати и ръководството на Общината, чиято цел е чрез дискусия да се постигне пълно единомислие по колективния трудов договор в сферата на образованието.

Кметът Камбитов взе активно участие в преговорите, на които присъстваха представители на Съюза на учителите, Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България, КТ „Подкрепа“ и КНСБ. Освен градоначалника, на тристранния съвет присъстваха Директорът на Дирекция „Финансова политика“ Румяна Зъкова и Главният юрисконсулт на Общината Антония Методиева.

Подобни новини

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,559последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: