София посреща метъл легенди

Металика, Слеър, Антракс и Мегадет ще забавляват българската публика в първия ден от рокфеста „Сонисфиър фестивал”, който започва днес в София. На 23-ти сряда пък метъл-феновете ще могат да видят и чуят на живо на стадион „Васил Левски” групите

Рамщайн, Стоун Сауър, Менуар и Алис ин чейнс. Феновете ще могат да се редят за влизане в стадиона още от сутринта, но същинското представление започва в 15.00 ч.

flyer_550_new.jpg

Цял нов град, простиращ се на 1500 кв.м, се очаква да се зароди зад фестивалната сцена, съобщават организаторите на феста „Болкан ентъртеймънт компани”. Само с Металика, хедлайнер на първия ден (22 юни), пътува собствен екип от над 40 души, а с Рамщайн, хедлайнер на втория ден (23 юни) идва екип от 60 човека. Във всички тенти в бекстейдж зоната ще има и големи плазми, за да могат екипите да следят мачовете от Световното по футбол.

Рок градът ще се изхранва в няколко кетъринг зони, за които цялото оборудване е осигурено от българска страна, с него ще работи наш екип от 40 човека, които ще се супервайзват от петима шеф-готвачи, специално поканени за случая от Германия. За всяка банда се подготвя различно меню, като за всички има и вегетарианско предложение, плюс рибни ястия. Хедлайнерите в двата дни също така имат и различни концепции за осветлението на своите сценични сетове, затова ще се наложи след изпълнението на Металика и през нощта всичко да се пренареди отново за следващия ден и концерта на Рамщайн.

За да може всичко да мине по вода обаче се въвежда специален пропускателен режим. Ще бъдат създадени специални пунктове за проверка на билети и поставяне на гривни, без които няма да може да се влиза в стадиона. Тези пунктове ще бъдат изнесени извън охранителните заграждения и ще са на всички важни артерии за подстъп към спортното съоръжение. Всеки, закупил фестивален билет, ще трябва задължително да мине първо през някой от тези пунктове за проверка. Там срещу валиден билет на всеки ще му бъде поставена съответна гривна в зависимост от това дали е закупил еднодневен (само за първия или само за втория ден) или комбиниран двудневен билет. Билетите ще важат единствено и само с поставена гривна. Всеки закупил двудневен билет ще получи еднократно своята гривна, която не трябва да се премахва до края на събитието. Един двудневен билет заедно с прилежащата гривна важи единствено и само за един човек.

На стадиона ще се допускат единствено хора с билет + гривна. Пунктовете за проверка на билетите ще бъдат активни от 8.00 ч. на 22 юни. Единствено след проверка на билет там, феновете ще могат да продължат към охраняемата зона на стадиона, където ще им бъде извършена повторна проверка – за оръжие и внасяне на непозволени вещи или субстанции.

Списък на Пунктовете за проверка на билети са:

– на Орлов мост при подлеза на езерото „Ариана”;
– билетна каса на Стадиона на езерото „Ариана”, зад сектор Г;
– алея Борисова градина откъм бул. „Цариградско шосе”;
– алея Борисова градина откъм тенис кортове „Левски”;
– алея Борисова градина откъм стадион „Българска Армия”;
– пред метростанция „Национален стадион „Васил Левски”;
– билетна каса на Стадиона, ул. „Граф Игнатиев”;
– на стълбите на пешеходния мост на бул. „Евлоги Георгиев” и ул. „Паренсов”;
– паркинг Синя зона пред Централен вход на Стадиона, от ляво, на бул. „Гурко”;
– билетна каса на Стадиона, бул. „Гурко”.

Билетите за рокфеста ще се продават и на 22 и 23 юни включително на касите на стадиона (отварят в 7.00 ч.). В непосредствена близост около Националния стадион „Васил Левски” ще бъде изградена буферна охраняема зона. В тази зона ще бъдат обособени девет контролно пропускателни пункта. Те ще осигуряват достъп до входовете на стадиона по следната схема:

– КПП 1 – входове 24, 25, 26;
– КПП 2 – VIP вход;
– KПП 3 – вход 1 за инвалиди (ще има изградена рампа);
– КПП 4 – вход 2, 3, 4, 5;
– КПП 5 – вход 6, 7, 8, 9;
– КПП 6 – вход 9, 10, 11;
– КПП 7 – вход 11, 12, 13, сектор В терен;
– КПП 8 – входове 13, 14, сектор В терен;
– КПП 9 – входове 14, 15, 16.

Всички входове, през които публиката влиза на стадиона са и АВАРИЙНИ ИЗХОДИ. Всяко лице под 18 години трябва да бъде с родител или придружител. Един пълнолетен може да придружава максимум две деца или непълнолетни. Родителят или придружителят трябва да притежава валиден билет за фестивала и да предостави попълнена декларация с данните на детето.

Организаторите предупреждават, че с оглед на сигурността на всички присъстващи по време на фестивала, няма да се толерират злоупотребите с алкохол, наркотични вещества или други опиати, както и прекалено агресивното и неуместно поведение, застрашаващо приятното изживяване на всички останали. Освен специализираната охрана, за сигурността ще се грижат и представители на полицията.

Източник: Darik News

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: