Социалистите от Благоевградска област избраха предизборен щаб за парламентарните избори догодина

Социалистите от Благоевградска област избраха предизборен щаб за парламентарните избори догодина на провелото се в края наминалата седмица заседание на Областния съвет на БСП. По предложение на областния председател инж.Емил Костадинов 45 членове влизат в предизборния щаб за организирането и провеждането на парламентрните избори през 2013 г. Сред отговорностите и дейностите, които ще упражнява предизборният щаб са: младежки политики и европейски проекти, студентска младеж, икономически анализи, образователни дейности, координация и медии.

Преглед и анализ на политическото и организационно състояние и готовността на БСП на територията на Благоевградска област за участие в парламентарните избори представиха пред Областния съвет председателите на общинските съвети в региона. Те подчертаха необходимостта от преструктуриране и възстановяване на организациите в по-големите села, формиране на клубове по интереси, както и открояването на БСП като категорична опозиция на ГЕРБ.

Млада вълна от кандидати да членуват и участват в политическата и организационна дейност на социалистите бе констатирана в много общински организации като в Петрич, Банско, Гоце Делчев и Сандански. Като основни актуални политически проблеми председателят на Областния съвет инж. Емил Костадинов открои приемането на държавния бюджета за следващата година, промените в предизборния кодекс, както и провелите се частични избори в някои населени места. Така, както е структуриран националния бюджет цели укрепването на силовите институции за партийни цели, заяви инж. Костадинов. Той подчерта, че резултатите от частичните избори, както и последните социологически изследвания трябва да мотивират социалистите към високо участие в парламентарните избори.

Депутатът от Пиринско Корнелия Нинова представи позицията на БСП по дневния ред на парламентараната сесия ”Септември – Декември – 2012 г.” В този вид, в който се предлага от управляващите Бюджет 2013 г. няма да го подкрепим, категорично заяви Корнелия Нинова. В обсъждането на промените в изборните правила, БСП ще отстоява въвеждането на машинно гласуване, ако не бъде прието ще настоява за въвеждане на интегралната бюлетина, подчерта Корнелия Нинова.Съхраняването на изборните материали от областните администрации, както предлага ГЕРБ означава неограничени възможности за подмяна на бюлетини и протоколи, затова парламентарната група на БСП ще отстоява това да става в общинските администрации, а в градовете с районно деление от съответните районни администрации. Срещу легалната форма на купуване на гласове чрез неограничения брой застъпници, социалистите предлагат регистър на застъпниците и пълномощниците в РИК и ограничаването им до един за всяка политическа партия. Обществените медии – БНР и БНТ, както и частните медии безплатно да отразяват участниците в избори ще отстояват социалистите съобщи Корнелия Нинова.

Асен Балабанов и Бойко Доленски презентираха и анализираха пред Областния съвет проекти по програми – действащи и за следващия период. Даден бе отговор на въпросите как да бъдат мотивирани гражданите и какви са пътищата да се участва в разработването и реализирането на европейски проекти . Изключително тревожен и недемократичен е фактът, че по време на управлението на ГЕРБ, нито един, представен от младежки фондации, близки до БСП и други ,извън обкръжението на управляващите граждански сдружения не е получил одобрение, констатира Асен Балабанов.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: