Разясняват програмата за енергийна ефективност и зелена икономика на бизнеса в Благоевград

Управляващият орган на Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007-2013 г. обяви отдавна очакваната с интерес от бизнеса, програма „Енергийна ефективност и зелена икономика”, съобщиха от Областния информационен център в Благоевград.

Програмата е иновативна и обединява в един процес схема за безвъзмездна финансова помощ, финансирана със средства от СКФ на ЕС и заемно финансиране от търговските банки. Нейна основна цел е да насърчи устойчиви енергийни решения за малките и средни предприятия. Фирмите могат да получат до 50% безвъзмездна финансова помощ за реализиране на проекти за енергийна ефективност и за възобновяеми енергийни източници, като максималната сума, за която могат да кандидатстват е 2 000 000лв.

В тази връзка в периода от 09 до 27 юли Областен информационен център – Благоевград организира работни срещи за всички заинтересовани, на които експертите от центъра ще представят подробно условията и процедурата за кандидатстване по програмата. Срещите ще се провеждат всеки петък от 16:00 до 18:00ч. в офиса на ОИЦ-Благоевград. Между най-често срещаните проекти, допустими по настоящата програма, са закупуване на нов ефективен газов котел за подмяна на стария за въглища; преминаване от стара вентилационна система без система за контрол към модерна система, оборудвана с вентилатори с честотно регулиране; ново производствено оборудване за намаляване на енергийна интензивност и други.

Подобни новини

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,559последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: