За първа година мощен рев на мотори и здрава жица ще разтърсят местността Делвино край Благоевград


За първа година мощен рев на мотори и здрава жица ще разтърсят местността Делвино край Благоевград, където от 7 до 9 септември ще се проведе Мото събор.

Организаторите от благоевградския Мото клуб „Кралете на пътя“ обещават истински празник за привържениците на двуколесните возила и свободния дух.

Гвоздеят в концертната програма ще бъдат ветераните от рок сцената „Обратен ефект“, „Черно Фередже“, Димитър Ковачев – Фънки и др.

Програмата на трите дни от мото събитието включва много ефектни игри и състезания, Стънт и други атракции. Разбира се, ще се лее и бира на корем.

Съборът ще бъде открит в петък  07.09.2012  от 18.00 часа с водосвет за здраве и безаварийни километри.

В съботния ден (08.09.2012 г.) жителите и гостите на Благоевград могат да подготвят своите фотоапарати и камери и да се насладят на превърналата се в традиция в България почетна мото обиколка на града – домакин.

„Мястото, което избрахме за първия Мото-събор край Благоевград е най-доброто. Широко и прохладно, перфектно е за рок купон и палатков лагер“, споделят организаторите.

Амбициите на организаторите са този мото събор да се превърне в едно от най-големите мото събития в България.

Входът и за трите мото-дни ще бъде общо 7 лв., а голямата награда СКУТЕР ще бъде изтеглена с томбола в съботния ден.

Мото клуб „Кралете на пътя” е основан през 2005 година, а в него членуват повече от 20 собственици на мощни машини.

„Обратен ефект“
Симеон Рафаилов, популярен още като Мони Пушката, поставя началото на култовата рок-ска група „Обратен Ефект“ през далечната 1986-та година. Тогава те се казват „Иликтрик Шок“. Първите им два албума са англоезични, а стилът е траш. 12 години след основаването им, те се преименуват на „Обратен Ефект“. Това име явно им носи успех, защото бързо започват да набират популярност, а и вече пеят на български език. След известни маневри в състава на бандата, в „Обратен ефект“ в крайна сметка остават Николай Попов – вокал, Яко Доросиев – бас, Симеон Рафаилов – барабани и Драго Мънзов – Китара. “Моля ви, мадам”, “За Марчето”, “Карагьоз”, “И белите могат да скачат” – това е само част от пъстрото творчество на популярната банда. Момчетата издават албумите: „Ефектен обрат“ (2000), „Вярвайте ни“ (2001г.), „Поне да ви го кажа“ (2002г.) и „Направо ще й бия шута“ (2007). Сред най-култовите парчета в българския рок, се нарежда и забавното „Моля ви мадам”, което преди близо 10 години е сред номинираните за приза „най-противна песен”. Все пак първото място грабва друга група, но „Моля ви мадам” остава в главите на феновете, които до днешни дни продължават да я припяват. „Обратен ефект“ са ветерани на българската рок сцена с повече от 20 години музикален опит зад гърба си. Забавни, весели и позитивни – такива са те и така са известни.

„Черно фередже“
Черно Фередже е група създадена през 1994 г. от Чочо, Голям Тошо, Малък Тошо и Кака Силва. Много преди да създадат групата те са свирели и пеели заедно за удоволствие. След като записват песните в студио започват да свирят по заведенията, да пеят на живо и да си търсят продуцент. Намират го в лицето на „Polysound“ и през 1995 г. издават първият си албум „С Черно Фередже“. След което единствената жена в групата напуска, но не след дълго триото отново става квартет. Наталия Василева — Ния е новия член на групата. С нейна помощ те записват втория си албум „Какъв Купон“. Следват многобройни изяви и купони на живо. Популярността нараства и всеки път има хора от публиката които пеят заедно с групата, точно на това се гради славата на Черно Фередже.

Димитър Ковачев – Фънки
Димитър Ковачев-Фънки е управител на “София мюзик ентърпрайсис” (sme.bg), благодарение на която в България гостуваха “Депеш мод”, “Металика”, “Дийп Пърпъл”, “Назарет”, “Джипси Кингс”, “Тото”, “Инкогнито”, Питър Гейбриъл. Фестивалите “Мюзик джем” и “Арена музика”, повече от 400 концерта, като и тв предаването “Кречетало” също са проекти на Фънки. За себе си той казва, че е черната овца, музикалният израстък на потомствена медицинска фамилия. Бил е санитар в инфекциозна болница, а родителските мечти санитарят да стане доктор се сблъскват с неговата мечта да стане музикант. Вместо в Медицинска академия попада в Консерваторията. Следват бурни години с рок група “Ера”, свирене в джаз-формации, турнета на Запад. Еуфорията от сцената ражда желанието му да премине от другата страна на бариерата. Така през 1991 г. Димитър Ковачев и най-добрият му приятел Иван Несторов-Амебата организират първия си концерт. Оттогава не спират да изпълняват капризите на звездите, които идват у нас.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: