6.4 C
Blagoevgrad
Thursday, December 9, 2021
Рекламирай

Превозвачи от Благоевград настояват пътниците да се инструктират за катастрофи

Автобусни превозвачи и туроператори от Благоевград настояват пътниците задължително да бъдат инструктирани как да реагират при катастрофа, предава БНТ.

По думите им до момента такова задължение нямат нито шофьорите, нито екскурзоводите, а пътниците в автобусите на знаят как да действат при тежък инцидент. Според автобусни превозвачи и туроператори инструктирането на пътниците няма да отнеме време, но ще бъде само от полза.

“За 3 минути се прави този инструктаж: „Моля, погледнете на дясно, червения кран, авариен кран, каквото и да стане, врътвате крана и вратата се отваря“. Аз мисля, че елементарно нещо ще спаси много човешки животи. Просто да влезе като инструкция, тръгва автобуса, без тази инструкция да не тръгва”, казва Радослав Богданов, автобусен превозвач.

Здравка Чимева, която е собственик на туристическа агенция казва, че като туроператори правят инструктаж, но не в този аспект.

Туроператорите настояват още и за по-строг контрол и санкции на транспортни фирми и туристически агенции, които бъдат установени, че извършват нелицензирани пътувания и превоз на хора в страната и чужбина.

Подобни новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,557последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: